Bucuria Vacanței este genericul sub care au loc, în perioada 9 iulie – 26 august 2017, taberele de vară gratuite organizate de Protoieria Vălenii de Munte din Arhiepiscopia Bucureștilor.

La ele participa zeci de copii atât din Arhiepiscopie, cât și din alte eparhii. Participanții sunt proveniți din familii cu posibilități materiale reduse sau cu rezultate bune la învățătură, a transmis părintele Cornel Enache.

Activitățile din tabără includ: ateliere de creație și drumeții către mănăstirile și siturile istorice din zonă. Printre acestea se numără:

  • Muzeul Memorial Nicolae Iorga;
  • Muzeul Natura Văii Teleajenului;
  • Muzeul de Etnografie al Văii Teleajenului;
  • Salina Slănic – Prahova;
  • Așezământul social de la Valea Plopului;
  • Mănăstirile Caraiman, Crasna, Suzana, Cheia, Zamfira, Mălăiești;
  • Castelul Peleș.

În cadrul taberei, micii participanți vor putea deprinde abilități tehnice de pictare a icoanelor pe sticlă și de bătut toaca. Totodată, vor vedea la fața locului cum se fabrică pâinea, saltelele și confecțiile din textile și piele în fabrici de profil și cum arată viața la fermă și la stână. Prin participarea la rugăciunile de dimineață și de seară și la Sfânta Liturghie, ei vor cunoaște semnificațiile vieții liturgice.

Potrivit părintelui protopop Mihail Peneș, activitățile din tabără reprezintă o binecuvântare pentru copii participanți.

Este o binecuvântare de la Dumnezeu că putem să oferim o bucurie ca aceasta unor copii care poate nu au avut niciodată posibilitatea să vadă muntele altfel decât în fotografii sau la televizor și să participe la atâtea activități. De asemenea, ne bucurăm că putem să oferim același cadru și ca o răsplată pentru cei care s-au ostenit în cursul anului școlar și s-au afirmat prin rezultate bune o învățătură, a precizat părintele protopop.


Proiectul derulat de Protoieria Vălenii de Munte a fost lansat în urmă cu 8 ani. Din acel moment, activitățile dedicate taberelor de vară sunt organizate neîntrerupt.

Pin It on Pinterest

Share This