Preoții din Protoieria Vălenii de Munte s-au renunit luni în conferință la biserica Nica Filip din oraş. În cadrul întrunirii, Pr. Protoiereu Mihail Peneş a spus clericilor că este nevoie de o pastorație intensă, ancorată în contemporaneitate, pentru a-i face pe credincioşi conştienţi de valoarea inestimabilă a Sfintei Euharistii în vederea dobândirii vieţii veşnice.

Întâlnirea a fost prezidată de pr. protoiereu Mihail Peneș și a debutat cu susținerea referatului: Necesitatea primirii Sfintei Euharistii și dimensiunea sa duhovnicească și socială în viața Bisericii.

În expunerea sa, Pr. Bogdan Marian a evidenţiat că prin Sfânta Euharistie ni se dă nu doar harul Duhului Sfânt, ci Mântuitorul Hristos ni se oferă total, dăruindu-ne, împreună cu harul sfințitor, Trupul și Sângele Său.

Deasa sau rara împărtășanie cu Sfintele lui Hristos Taine în viața credincioșilor a fost unul dintre subcapitole ale referatului. Totodată, a fost subliniat faptul că unii credincioși nu au motive pentru a sta departe de Sfintele Taine, sub pretextul că sunt nevrednici.

Dacă se consideră a fi nevrednici, se cuvine să se spovedească, să-și împlinească canonul și astfel se vor face vrednici de  unirea cu Hristos prin Sfânta Euharistie.

Pr. Mihail Peneș a apreciat actualitatea referatului și diversitatea surselor citate în susținerea argumentelor.

În continuare au fost tratate aspecte de ordin administrativ ce privesc parohiile și mănăstirile din cadrul Protoieriei Vălenii de Munte.

Pin It on Pinterest

Share This