Preoţii din parohiile care formează Cercul Pastoral Podgoria din Protoieria Vălenii de Munte, Arhiepiscopia Bucureștilor, s-au întrunit astăzi, 24 mai 2016, la Mănăstirea Ianculești în conferința de primăvară, după cum ne-a precizat Pr. paroh Victor Cojocaru de la Parohia Matiţa.

Conferința a debutat prin săvârșirea Sfintei Liturghii în biserica așezământului monahal cu hramurile Sfântul Mare Mucenic Mina şi Înălțarea Sfintei Cruci de către un sobor de preoţi.

A urmat prezentarea referatului intitulat Dimensiunea voturilor monahale ca răspuns al omului la chemarea iubitoare a Lui Dumnezeu, prezentat de către Părintele stareț Benedic Sbîrnău.

,,Prin prezența lor în lumea aceasta tot mai seculară şi mai aplecată spre consum şi devalorizarea chipului Lui Dumnezeu din om, monahii reprezintă o pildă vie despre cum poate fi interpretată şi trăită viața, altfel decât raportându-o exclusiv la plăcerile lumii. Trăind în lume, dar nefiind ai lumii, neieşind în lume, dar deschizând uşa chiliei cu dragoste pentru toţi care vin şi caută un sfat sau alinare sufletelor”, a spus stareţul Mănăstirii Ianculeşti.

În continuare, fiecare participant a vorbit pe marginea temei stabilite. La final, Pr. protopop Florin Boțârcă a arătat că atât viața monahală cât și viața de familie sunt căi reciproc complementare de a-L sluji pe Dumnezeu, fiindcă ascultarea este esentială, aducătoare de pace și înțelegere în viața de familie, fecioria tradusă ca înfrânare este vitală, iar sărăcia înțeleasă și asumată ca binefacere și altruism față de semeni te aduce în condiția de fiu al Lui Dumnezeu.

Următoarea întrunire a preoţilor din acest Cercul Pastoral va avea loc la Parohia Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din localitatea Matiţa, la începutul lunii

Pin It on Pinterest

Share This